Coronasteun draait op volle toeren

Share this:

Via subsidies van de Vlaamse en Federale Overheid kon Stad Oostende in september starten met coronasteun. Mensen die door corona in een financiële en materiële noodsituatie waren terechtgekomen, konden op die manier worden geholpen. Onder meer dankzij de gerichte doorverwijzing vanuit het Oostendse middenveld draait die coronasteun ondertussen op volle toeren.

 

Op vandaag werden reeds 746 hulpvragen genoteerd. In 604 dossiers (81%) werd effectief ook steun toegekend. In totaal werden hiermee 491 unieke personen bereikt, die in deze coronatijden in de problemen zijn gekomen.

Het totale budget dat door Stad Oostende in de vorm van coronasteun kan worden toegekend was 990.000 euro. Eind april was hier al 520.909 euro van uitbetaald, dat is 53% van het beschikbare budget. Nog tot het einde van 2021 kunnen die middelen worden aangewend om mensen die financieel getroffen zijn door corona bij te staan, aanvragen kan dus nog steeds. In het kader van hulp aan jongeren is er ondertussen ook extra budget toegekend aan de Stad specifiek voor de doelgroep 18 tot 25-jarigen. Het gaat om 185.510 euro voor Oostende. Deze middelen worden vanaf nu ook toegekend via dezelfde weg als de coronasteun.

Naast de goede samenwerking met partners uit het middenveld roepen we ook nog steeds de bevolking op om zich te melden bij een hulpvraag. Ben je of ken je iemand die financieel lijdt onder de coronacrisis, aarzel niet en contacteer de dienst Rechtenverkenning via 059 59 10 10 of bel gratis 0800 1 8400.