Stad Oostende en gemeente Bredene slaan de handen in elkaar om burgers meer te laten bewegen

Share this:

Om hun inwoners in beweging te krijgen, lanceren stad Oostende en gemeente Bredene een promotiefilm waarbij ze de voordelen van lichaamsbeweging in beeld brengen. Dat is nodig, want meer dan de helft van de inwoners beweegt te weinig. Nochtans zijn er heel wat voordelen verbonden aan een actieve levensstijl.

Stad Oostende en gemeente Bredene lanceren een promotiefilm waarbij ze de voordelen van lichaamsbeweging in beeld brengen. De film is een samenwerking tussen vertegenwoordigers uit de eerstelijnszone en Logo Brugge-Oostende. Daarnaast komen heel wat actieve burgers uit de regio in beeld. Zij demonstreren als lokale ambassadeurs de impact van lichaamsbeweging op hun leven. Met de beelden willen stad Oostende en gemeente Bredene hun minder actieve inwoners aanmoedigen om een beweegcoach onder de arm te nemen en zo meer te bewegen.

Bewegen is top

Veel mensen, vooral senioren, komen minder aan beweging toe. Nochtans heeft een actieve levensstijl enorm veel voordelen. Het is niet alleen een boost voor je immuunsysteem, je slaapt ook beter en de effecten op het welbevinden zijn enorm. Bovendien verkleint het ook het risico op heel wat ziektes, zoals kanker, dementie en hart- en vaatziekten. Met deze promotiefilm willen ze mensen aanzetten om meer te bewegen met hulp van een coach. Want bewegen is en blijft uiterst belangrijk.

Schepen van gezondheid Natacha Waldmann: “In vergelijking met enkele decennia geleden zijn mensen een pak minder actief geworden. We leiden vaker dan vroeger een zittend bestaan. Toch is het belangrijk dat mensen actief zijn en blijven. Sommige mensen zijn hier bewust mee bezig en gaan wandelen of sporten. Maar zij die hier moeilijker toe komen hebben ook nood aan activiteit. Met 'Bewegen Op Verwijzing' komen we tegemoet aan de vraag van artsen en andere paramedische beroepen om ook preventief te gaan werken rond gezondheid. Door de activiteitsgraad te verhogen zijn mensen hoe dan ook beter beschermd tegen een slechte gezondheid.”

Een eigen beweegcoach

Gaëlle, Jonathan en Tina, de drie beweegcoaches uit Bredene en Oostende, helpen burgers die er nood aan hebben op doktersadvies meer te bewegen. Samen zoeken ze naar eenvoudige manieren om meer beweging te integreren in het dagelijkse leven. Zo komen ze tot een beweegplan op maat, waarbij rekening gehouden wordt met de leefstijl van de burger.

Beweegcoaches zijn onderdeel van het Vlaamse project ‘Bewegen Op Verwijzing’. Via een arts wordt de nood vastgesteld, waarna de coaches kunnen worden ingeschakeld. De professionele coaches ondersteunen en begeleiden minder actieve burgers op een betaalbare manier.

Wil je zelf aan de slag met een beweegcoach? Spreek erover met je arts. Alle informatie vind je ook op www.bewegenopverwijzing.be

Natacha Waldmann

Schepen van Zorg, Welzijn & Onderwijs

T 059 25 84 59

Graag contact opnemen? Stuur ons een bericht.

e-mail