Stad Oostende gaat op scholentoer

Share this:

Stad Oostende wil jongeren aanmoedigen om hun ideeën te verwezenlijken en om hen te informeren over het aanbod aan projectsubsidies en de troeven die de Stad te bieden heeft. Hiervoor organiseert de Stad een scholentoer in november.

Stad Oostende pakt in november uit met een scholentoer. Medewerkers van de dienst Jeugd gaan bij diverse scholen langs om jongeren te informeren en aan te moedigen om hun ideeën te verwezenlijken. Dat kan gaan van: hoe organiseer ik een fuif? Waar vind ik een zaal? Hoe kan ik animator worden? Tot: ik heb een zot idee maar hoe kan ik dat uitvoeren? "Ik ben blij dat de scholen op dit aanbod inspelen. Als Stad willen we het concept 'brede school' maximaal stimuleren. Vroeger leefden jongeren op school in een aparte leefwereld. Nu draaien we dat concept dus volledig om. We stimuleren de jeugd om zich vanuit school in de samenleving te begeven", aldus schepen Natacha Waldmann, bevoegd voor onderwijs.

Er is bijzondere aandacht voor de jongerenprojectsubsidies van de Stad. Oostende maken we samen en jongeren horen daar natuurlijk ook bij. We geloven dat er heel wat creatieve en ondernemende jongeren wonen in Oostende. Ze willen iets organiseren of broeden op een zot idee, maar missen het financieel duwtje in de rug om aan de slag te gaan. Stad Oostende voorziet ondersteuning voor deze jongeren, maar die is niet altijd voldoende gekend.

Met deze scholentoer wil Stad Oostende daar verandering in brengen. Door in dialoog te gaan met de jongeren, kan het aanbod ook nog gerichter georganiseerd worden. De leerlingen krijgen ook meer uitleg over UiTPAS, de vrijetijdspas waarmee ze voordelig aan tal van cultuur-, sport – en jeugdactiviteiten kunnen deelnemen. En ze krijgen informatie over een vakantiejob als animator en hoe ze hun attest kunnen behalen. Kortom: de scholentoer is een toer waarin de belangrijkste troeven die de Stad de jeugd te bieden heeft, tot bij de jeugd gebracht wordt.