Woonzorgcentrum Lacourt zet KVO-fan in de bloemetjes

Share this:

Albert verblijft reeds enige tijd in woonzorgcentrum Lacourt. Hij is een hevige KV Oostende-fan, maar een wedstrijd van zijn ploeg bijwonen zat er lange tijd niet meer in. Tot enkele medewerkers daar nu anders over beslisten. Zij bezorgen Albert op 7 maart een onvergetelijke avond bij zijn oude voetballiefde."In onze woonzorgcentra proberen we de mensen een zo goed mogelijke, persoonsgerichte zorg aan te bieden. Dit is niet altijd makkelijk natuurlijk. Naast de vele onmogelijkheden zien de teams op de verschillende afdelingen af en toe toch de mogelijkheid om iemand speciale aandacht te geven. Binnenkort is Albert aan de beurt. Albert is al jaar en dag hevige supporter van KV Oostende en er is voor hem een bezoekje geregeld aan zijn oude voetballiefde", aldus Natacha Waldmann, Schepen voor Zorg, Welzijn en Onderwijs.

 

Op 7 maart is het zover voor Albert Sacre. Dan kan hij, na vele jaren, nog eens gaan kijken naar zijn favoriete voetbalploeg, KV Oostende. Die avond speelt KVO tegen RC Genk. De medewerkers op zijn afdeling in Lacourt hebben dit met veel inzet en engagement mogelijk gemaakt. Het hielp natuurlijk dat een medewerkster familie is van de trainer, Dennis Van Wijck.

Het wordt een speciale avond voor Albert Sacre, zoveel is duidelijk. Hij wordt die avond echt in de bloemetjes gezet.

Schepen Waldmann vult nog aan: "In onze woonzorgcentra voeren wij een 'make a wish-beleid'. Elk jaar is er met elke afdeling sowieso een speciale 'make a wish-activiteit'. Dat kan een kleine uitstap zijn of een bijzondere activiteit op afdeling. Af en toe slagen we er dus ook in om specifieke bewoners een heel bijzonder moment te bezorgen. Zoals nu het geval. Ik wil de medewerkers, die dit mogelijk gemaakt hebben, van harte danken voor hun inzet en engagement."

Op dinsdag 11 februari kwamen trainer Dennis Van Wijck en T2 van Franky Van der Elst overigens hoogst persoonlijk de nodige tickets en een gepersonaliseerd geschenk overhandigen aan Albert en aan de drie betrokken medewerkers die Albert op 7 maart zullen begeleiden. “Voor ons is dit een kleine moeite, maar we doen er Albert een groot plezier mee. Hopelijk kunnen we hem op 7 maart de overwinning schenken,” aldus Dennis Van Wijk.