Zeven Oostendse basisscholen vallen in de prijzen met actie 'Breng je sportclub naar school'

Share this:

Zeven Oostendse scholen werden door de Stad beloond voor hun deelname aan de actie ‘Breng je sportclub naar school’. De scholen ontvingen een waardebon van 250 euro voor de aankoop van sportmateriaal.

Stad Oostende, Sport Vlaanderen en Moev riepen de leerlingen van de basisscholen in september op om één dag massaal in sportoutfit naar school te komen. Aan deze actie met de toepasselijke naam ‘Breng je sportclub naar school’ was een uitdaging gekoppeld waarbij de scholen via een creatief filmpje of toffe foto’s het enthousiasme van de leerlingen voor hun favoriete sport(club) in de kijker konden zetten.

Schepen van Onderwijs Natacha Waldmann: "Scholen zijn een mini-samenleving op zich, je vindt er kinderen terug met heel diverse achtergronden en interesses. Bewegen is belangrijk voor een gezonde levensstijl, en door het zichtbaar maken van de vele sporten die kinderen beoefenen worden minder actieve kinderen gemotiveerd om ook kennis te maken met een sportclub. Als Stad willen we sporten zo een boost geven."

Zeven Oostendse scholen werden door de Stad beloond voor hun inzending met een waardebon van 250 euro voor de aankoop van allerlei sportmateriaal: GO! De Morootjes, GO! De Puzzel, GO! Kroonlaan, O.L.V.-college Kaaistraat, Vrije Basisschool Sint-Andreas Schapenstraat, Vrije Basisschool Sint-Andreas Stene en Vrije Lagere School Westdiep.

De coronaperiode was voor de sportclubs niet gemakkelijk. Deze actie zorgt voor een verhoogde interesse in sport en in het bijzonder in het aanbod van de sportclubs. Als stadsbestuur is het dan ook erg belangrijk om bij die toeleiding een ondersteunende rol te spelen, want een sportieve levensstijl is van groot belang voor de gezondheid en ontwikkeling van de schoolgaande jeugd.