Acht Oostendse scholen vallen in de prijzen met actie 'Breng je Sportclub naar School'

Share this:

Onder de noemer 'Breng je Sportclub naar School' riepen Stad Oostende, Sport Vlaanderen en Moev de leerlingen van de basisscholen in september op om één dag massaal in sportoutfit naar school te komen. De scholen konden ook deelnemen aan een uitdaging om via een creatief filmpje of toffe foto’s het enthousiasme van de leerlingen voor hun favoriete sport(club) in de kijker te plaatsen. Acht scholen vielen in de prijzen en ontvingen een waardebon.

De Stad Oostende, Sport Vlaanderen en Moev riepen de leerlingen van de basisscholen in september op om één dag massaal in sportoutfit naar school te komen. Aan deze actie met de toepasselijke naam ‘Breng je sportclub naar school’ was een uitdaging gekoppeld waarbij de scholen via een creatief filmpje of toffe foto’s het enthousiasme van de leerlingen voor hun favoriete sport(club) in de kijker konden zetten. De actie was een groot succes.

Deze actie draagt bij tot een verhoogde interesse in sport en in het bijzonder in het aanbod van de sportclubs. We vinden het als Stad erg belangrijk om bij die toeleiding een ondersteunende rol te spelen, want een sportieve levensstijl is van groot belang voor de gezondheid en ontwikkeling van de schoolgaande jeugd.

Schepen voor Onderwijs, Natacha Waldmann: "Ook binnen de scholen wordt werk gemaakt van gezondheid als één van de belangrijke thema's waar kinderen in kunnen groeien. Het aanleren van een gezonde levensstijl, waar sport deel van uitmaakt, is een langdurig en intensief traject. Het is erg fijn om te zien dat scholen dit ter harte nemen."

Acht Oostendse scholen werden door de Stad beloond voor hun inzending en ontvangen een waardebon van 250 euro voor de aankoop van allerlei sportmateriaal.