Gezinsdag zet Huis van het Kind in de kijker

Share this:

Op zaterdag 13 mei kunnen gezinnen of aanstaande ouders kennis maken met het aanbod van Huis van het Kind tijdens tal van activiteiten op een heuse gezinsdag.

Het Huis van het Kind is een samenwerking tussen organisaties die gezinnen helpen met vragen over kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod via opvoedingsondersteuning, workshops en veel meer. Ook in Oostende bestaat sinds 2014 een erkend en gesubsidieerd 'Netwerk Huis van het Kind'. Dit netwerk bestaat in Oostende uit ruim 20 organisaties met een gezinsondersteunend aanbod.

Elk kind is uniek en wat in de opvoeding werkt voor de een, werkt daarom niet altijd voor de ander. Daarom ondersteunt het ‘Netwerk Huis van het Kind Oostende (aanstaande) ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken met kinderen tussen 0 en 24 jaar. Men kan er terecht met vragen over de ontwikkeling van een kind, vrijetijdsactiviteiten, administratie, gezondheid, etc. In Oostende kunnen ouders rechtstreeks contact maken met dit netwerk via twee fysieke Huizen van het Kind: Huis van het Kind Edith in de Edith Cavellstraat 54-56 en Huis van het Kind Louisa in de Louisastraat 5.

Benieuwd naar wat het ‘Huis van het Kind’ allemaal te bieden heeft? Op zaterdag 13 mei 2023 organiseert het Netwerk Huis van het Kind een gezinsdag voor ouders met kinderen (0-15 jaar) in Duin Zee, dit van 13.00 tot 17.00 uur. Op het programma: zwangerschapsyoga, workshop ‘peutermuziek’, workshop ‘Hey Baby, speel- en knuffeltips (0-3 jaar)’, springkastelen, kinderdisco, green screen fotoshoot, workshop ‘vlechten voor dummies’, voorlezen, info gezinsaanbod, poppentheater, EHBO bij kleine kinderen, teken- en drukatelier, grime, reuzespelen, chill- en snoezelruimte, outdoor activiteit voor tieners en nog veel meer….

Inschrijven is niet nodig. Iedereen is welkom in Duin en Zee (Fortstraat 128) op 13 mei tussen 13.00 en 17.00 uur. Meer info ook op: www.oostende.be/huisvanhetkind