Historische bruggen in het Leopoldpark worden gerenoveerd

Share this:

De historische bruggen in het Leopoldpark verkeren al een tijdje in slechte staat. Om verder verval tegen te gaan en om de stabiliteit te verzekeren, moeten de bruggen gerenoveerd worden. Voor de start van de renovatiewerken mikt Stad Oostende op het najaar van 2022

De historische bruggen in het Leopoldpark zijn opgenomen in de inventaris van het beschermde erfgoed (samen met het volledige Leopoldpark).

De bruggen zijn in verval en vertonen al meerdere jaren afbrokkelend pleisterwerk en baksteenmetselwerk. Om het verval te vertragen werden de leuningen van de boogbruggen al ingepakt met houten platen. Een structurele oplossing dringt zich echter op om onomkeerbare schade te vermijden.

De historische boogbruggen zullen met respect voor de erfgoedwaarden worden gerestaureerd, en er zullen ingrepen plaatsvinden om de stabiliteit van de bruggen te garanderen. Dit is één van de vele investeringen van dit stadsbestuur om het waardevolle patrimonium van onze mooie stad in ere te houden.

Stad Oostende schrijft nu een aanbesteding uit voor het aanstellen van een ontwerper. De uitgave voor deze opdracht - een complex dossier met lange aanbestedingsprocedure - wordt geraamd op ongeveer 50.000 euro. De toewijzing van de studieopdracht wordt midden 2021 verwacht. Daarna volgt een aanbestedingsprocedure van één jaar met gunning van de opdracht midden 2022. Voor de start van de werken mikt Stad Oostende op het najaar 2022. De werken zelf worden geraamd op 240.000 euro.