Inwoners vuurtorenwijk breien voor kwetsbare gezinnen

Share this:

Ongeveer twintig inwoners uit de Vuurtorenwijk hebben de afgelopen periode kledij gebreid met wol die ze gratis ter beschikking kregen van mensen uit de wijk. De kledij wordt nu overhandigd aan Inloopteam De Viertorre dat kwetsbare gezinnen ondersteunt.

Tijdens de lockdown sloegen een twintigtal wijkbewoners de handen in elkaar om kledij voor kwetsbare gezinnen te breien. Na de heropening van de ontmoetingscentra van Stad Oostende kwamen de bewoners er wekelijks bijeen om er letterlijk en figuurlijk de draad weer op te nemen. Dergelijke initiatieven tonen aan dat onze ontmoetingscentra zo nodig zijn als infrastructuur om mensen met elkaar te laten verbinden. De zorg voor elkaar en de nood om anderen te helpen is een mooie waarde die vanuit de ontmoetingscentra gedragen wordt.

Inloopteam De Viertorre

De wijkbewoners uit de Vuurtorenwijk hebben de afgelopen periode heel wat kledij kunnen breien met wol die ze gratis ter beschikking kregen van mensen uit de wijk. Nu de kledingstuks klaar zijn, overhandigen ze die met trots aan Inloopteam De Viertorre.

Schepen van Welzijn Natacha Waldmann: "Inloopteam De Viertorre is een belangrijke partner van Stad Oostende in de strijd tegen kinderarmoede. De Viertorre helpt ouders met de vele (opvoedings)vragen waar een gezin mee worstelt. Om de twee weken komen er ongeveer tachtig gezinnen over de vloer op hun ontmoetingsmomenten, daarnaast helpen ze ook materieel via het ruikhoekje met tweedehands materiaal."

Het ruikhoekje bevat kledij en materiaal dat ouders niet meer gebruiken, maar ook giften zijn erg welkom om niet-bruikbaar materiaal te helpen vervangen.

Oproep voor extra wol

De groep wijkbewoners zal in de toekomst kledij blijven breien voor kwetsbare gezinnen en lanceert daarom een oproep naar de andere wijkbewoners om opnieuw wol te schenken. De voorkeur gaat hierbij uit naar lichte kleuren voor babykledij en liefst twee bollen wol van dezelfde soort zodat er een volledig kledingstuk kan worden afgewerkt.