Leerlingen voelen zich even olympiër tijdens Jeugdolympiade in Oostende

Share this:

Op dinsdag 19 en vrijdag 22 maart 2024 nemen maar liefst 800 leerlingen uit 12 Oostendse basisscholen deel aan de Jeugdolympiade. Deze sportieve uitdaging van Stad Oostende kadert in de actie VIP2024 in de aanloop naar de Olympische Spelen. 

Iets meer dan vier maanden scheiden ons nog van de Olympische Spelen in Parijs. Voor het zover is, nemen ruim 800 leerlingen uit 12 Oostendse basisscholen op dinsdag 19 en vrijdag 22 maart 2024 deel aan de Jeugdolympiade in de Koninklijke Stallingen. Deze sportieve uitdaging van Stad Oostende kadert in de actie VIP2024.

Met Anouk Geurts, Emma Plasschaert en Julie Van Loo trekken er drie 'Oostendse' olympiërs voor de tweede keer naar de Spelen. Ook stadsgenote Helena Ponette strijdt nog met de Belgian Cheetahs voor deelname aan de Spelen.

VIP2024 is een initiatief van Sport Vlaanderen waarbij lokale besturen, scholen en sportclubs zo veel mogelijk mensen warm maken voor de Olympische Spelen. De Stad zet heel graag de schouders onder dit project door een challenge te organiseren waarmee ze de olympische droom tastbaar maken voor de jeugd. Ze willen elke Oostendenaar meenemen naar de Spelen, en niet enkel laten meekijken maar ook laten mee bewegen. 

"Tijdens de Jeugdolympiade krijgen de leerlingen een reeks sportproeven voorgeschoteld die ze zo goed mogelijk moeten afwerken om een bronzen, zilveren of gouden medaille te behalen. Om die honderden topscores te verwerken kunnen we rekenen op studenten van Go! Athena"- schepen van Onderwijs Natacha Waldmann

Op de foto staan leerlingen van Leefschool De Vlieger