Stad Oostende en voetbalclub KV Oostende tonen warm hart met inzamelactie van winterkledij

Share this:

Stad Oostende en voetbalclub KV Oostende organiseren opnieuw een inzamelactie voor de Kledijbank. De ingezamelde winterkledij wordt in samenwerking met Straathoekwerk Oostende geschonken aan personen die het financieel niet breed hebben.

KV Oostende en Stad Oostende slaan opnieuw de handen in elkaar in de strijd tegen extreme armoede. Tot en met 23 december kan winterkledij bezorgd worden bij de fanshop van KV Oostende. Men is hierbij vooral op zoek naar warme kledij zoals warme truien, sjaals en handschoenen, mutsen, hoodies en zelfs slaapzakken.

Straathoekwerk Oostende zal er op hun beurt over waken dat de verzamelde winterkledij de weg zal vinden naar de juiste mensen die het tijdens de koude wintermaanden extra moeilijk hebben.

Bram Keirsebilck, woordvoerder KV Oostende: "We kiezen er met onze club bewust voor om onze communitywerking heel lokaal te houden, omdat we beseffen dat er in Oostende heel veel uitdagingen zijn. In onze jeugdwerking worden we soms zelf geconfronteerd met kinderen in moeilijke leefsituaties, wij zien onze steun bij sociale projecten dan ook als deel van onze opdracht."

"Onze straathoekwerkers zijn dag in dag uit op stap in de wijken en bereiken mensen die niet altijd de stap zetten naar andere hulp. Naarmate er vertrouwen komt kunnen ze vaak grote stappen zetten op weg naar een menswaardig leven, maar vaak zit die eerste stap in hulp voor voeding, kledij of basisgezondheidszorg. Deze actie is om die reden heel waardevol voor ons, het geeft ons handvaten om met mensen in gesprek te gaan." aldus schepen van Welzijn Natacha Waldmann.

Kledij kan je bezorgen in de Jeugdkantine op de Schorre tijdens de trainingen of bij de fanshop van KV Oostende tijdens bepaalde vaste tijdstippen. De komende week kan dit:

  • Maandag 13 december en dinsdag 14 december tussen 10.00 en 17.00 uur in de kantoren (naast de fanshop)
  • Op dinsdag 14 december ook in de fanshop vanaf 19.30 uur (vóór de wedstrijd KV Oostende – KV Kortrijk).

Je vindt de fanshop in de Leopold Van Tyghemlaan 62, 8400 Oostende onder de C-tribune van de Diaz Arena (tussen poort 1 en 2).