Stad Oostende zet in op een schone schoolomgeving

Share this:

Stad Oostende kreeg in het najaar van 2020 verschillende meldingen over zwerfvuil op pleintjes en parken in de omgeving van scholen. Om dit probleem aan te pakken, deelt Stad Oostende binnenkort gepersonaliseerde affiches uit aan alle secundaire scholen in samenwerking met Mooimakers en worden er slimmere locaties gekozen voor de aanwezige vuilnisbakken.

Posters, sjablonen en andere locaties vuilnisbakken

Stad Oostende zal in de week van 19 april aan elke secundaire school gepersonaliseerde affiches bezorgen. De Stad werkte hiervoor samen met Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), Fost Plus en de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG).

Naast de sensibilisering in de scholen worden in het Jean Bourgainpark en het Sint-Catharinaplein ook slimmere locaties gekozen voor de aanwezige vuilbakken en zullen boodschappen op het openbaar domein iedereen aanspreken om bewust met afval om te gaan. Het gaat bijvoorbeeld om markeringen op de grond die aanduiden waar de dichtstbijzijnde vuilbak te vinden is, of het opschrift “Hier begint de zee”,… dat aangebracht wordt in de buurt van waterafvoerroosters.

De lokale handelaars die zich bevinden rond deze twee parken worden ook betrokken in de sensibilisering. Zij verkrijgen elk een 'Wobbler' die hun klanten aan de hand van een ludieke slogan sensibiliseren om hun afval niet te laten rondslingeren.

Grote netheidscampagne voor deze zomer

Stad Oostende zet sterk in op netheid in de stad. Momenteel wordt er een grote meerjarige netheidscampagne voorbereid, die zowel de inwoner als de bezoeker van de stad wil aanspreken. Nog voor de zomer wordt de aftrap hiervoor gegeven.

Natacha Waldmann

Schepen van Zorg, Welzijn & Onderwijs

T 059 25 84 59

Graag contact opnemen? Stuur ons een bericht.

e-mail