Verwentijd in de woonzorgcentra

Share this:

In de woonzorgcentra van Stad Oostende doet het oude normaal beetje bij beetje terug haar intrede. Om de voorbije moeilijke maanden af te sluiten wordt van 1 tot 4 juni een coronaveilige feestweek georganiseerd. "In onze woonzorgcentra is de trend nu echt positief en dat willen we onderstrepen door bewoners en medewerkers een week lang te verwennen", zegt schepen Natacha Waldmann.

 

Er is ondertussen al een tijdje een positieve trend ingezet in de woonzorgcentra van Stad Oostende. Alle bewoners en medewerkers van WZC De Boarebreker en WZC Lacourt zijn gevaccineerd en er zijn al een hele tijd geen nieuwe coronabesmettingen meer. Schepen van Zorg Natacha Waldmann: "Hoewel we erg voorzichtig en waakzaam blijven, laten we die moeilijke periode steeds verder achter ons. Door de verschillende versoepelingen, bijvoorbeeld in de bezoekregeling, konden de bewoners opnieuw op adem komen. Tijd voor een heuse feestweek, dachten we".

Veilig genieten van gezelligheid en lekkers

In beide woonzorgcentra Lacourt én Boarebreker worden bewoners én personeel van 1 tot en met 4 juni in de bloemetjes gezet. Voor de bewoners komt er een aperitiefkar langs met een verrassend drankje en er zijn die week extra lekkere dessertbordjes voorzien. Medewerkers kunnen een snack of een ijsje meepikken in de cafetaria. Elke afdeling wordt thematisch ingericht om het extra gezellig te maken. Fotografen zullen de kleurrijke momenten vastleggen om er mooie herinneringen van te maken. De feestweek wordt afgesloten met muziek

"Het wordt een gezellige feestweek, maar ook met aandacht voor veiligheid", verduidelijkt de schepen. "Zo gaat alles door op het niveau van de afdeling en zijn er dus geen grote samenscholingen. De feestweek moet vooral alle betrokkenen wat nieuwe moed en perspectief geven na een bijzonder moeilijke en uitdagende periode".

Psychosociaal welzijn

Het psychosociaal welzijn van de bewoners staat centraal. Stad Oostende hoopt dat deze week een symbolische start kan zijn om terug te keren naar de typische gezelligheid die onze woonzorgcentra kenmerkt. Het samen genieten en samen plezier maken staat die week centraal. Want een gelukkige bewoner zien, geeft de enthousiaste medewerkers nog steeds de meeste voldoening.