'Waar is Lily?'. Stad Oostende ondersteunt zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen

Share this:

Via een zomerse strandstoelenactie help Stad Oostende de organisatie Pleegzorg West-Vlaanderen in de zoektocht naar nieuwe kandidaat-pleeggezinnen. De actie past in het engagement van de stad als 'Pleegzorgstad'.

Op dit ogenblik wonen er in Vlaanderen meer dan 7.500 kinderen, jongeren en ook volwassenen met een handicap en/of een psychiatrische kwetsbaarheid in een pleeggezin. Vaak omdat hun ouders voor korte of langere tijd niet voor hen kunnen zorgen. Bijna 6.000 pleeggezinnen openen hun huis om deze mensen een veilig plekje te bieden.

Strandstoelenactie

Schepen van Zorg en Welzijn Natacha Waldmann: "Stad Oostende draagt het label 'Pleegzorgstad' en zet mee haar schouders onder de zoektocht naar nieuwe kandidaat-pleeggezinnen om nog meer kinderen en volwassenen een stabiele thuisbasis te bieden. Daarom is deze zomer een bijzonder actie om pleegzorg in de kijker te zetten. Op twee locaties in Oostende zullen we tijdens de zomervakantie een aantal mysterieuze strandstoelen plaatsen."

Eén van de stoelen gaat naar De Ballon (tot en met 16 juli 2021) en daarna naar de inkomhal van het Stadhuis (van 16 juli tot en met 16 augustus 2021). De andere stoel gaat naar het Zwembad Brigitte Becue (tot en met 26 juli 2021) en daarna naar het Sportstrand (van 26 juli tot en met 16 augustus 2021).

Waar is Lilly?

Op de strandstoelen is enkel de tekst ‘Waar is Lilly’ te zien, met een kleurrijke strandtekening en de link naar de campagnewebsite van Pleegzorg Vlaanderen. Net zoals bij de ‘Waar is Wally’-boeken is het de bedoeling dat mensen op de site op zoek gaan naar het kleine meisje in het rode kleedje. Wie Lilly gevonden heeft, krijgt automatisch een boodschap over pleegzorg in Vlaanderen en kan, bij interesse, een infopakket aanvragen.

Zoek Lilly op https://www.waarislilly.be/

Meer info: https://www.pleegzorgvlaanderen.be/west-vlaanderen