Kunstacademie en woonzorgcentrum A. Lacourt brengen generaties samen met expo 'Getekend'

Share this:

De Kunstacademie aan Zee en woonzorgcentrum A. Lacourt slaan de handen in elkaar en bouwen een brug tussen generaties. De leerlingen van KAZ maakten kennis met de bewoners van het woonzorgcentrum en schilderden hun portretten. Die worden op 18 april onthuld op de vernissage 'Getekend' in woonzorgcentrum A.Lacourt, waar de werken een maand blijven hangen. Vanaf 26 april worden de werken tentoongesteld op de Kunstencampus. Het project maakt deel uit van het wijkverbeteringscontract Beter in 't Westerkwartier.

De Kunstacademie aan Zee en woonzorgcentrum A. Lacourt slaan de handen in elkaar en bouwen een brug tussen generaties. Bij de start van het project in januari, maakten de leerlingen van KAZ kennis met de bewoners van woonzorgcentrum A. Lacourt. Aan de hand van de schetsen die ze daar maakten en foto's van de bewoners, schilderden de leerlingen karaktervolle portretten.    

Dit intergenerationele project is niet alleen een artistieke oefening. De leerlingen namen de tijd om de bewoners te ontmoeten, beter te leren kennen en naar hun verhalen te luisteren tijdens een inspiratie- en kennismakingsmoment.

De portretten zijn geprint op aluminium en worden getoond tijdens een vernissage met een hapje en een drankje in woonzorgcentrum A. Lacourt op 18 april 2024. Daar blijven de werken een maand hangen in de expo 'Getekend'. Vanaf vrijdag 26 april tot en met 12 mei worden de originele tekeningen tentoongesteld in de Kunstencampus (Ieperstraat 35).

Beter in 't Westerkwartier en buurtgerichte zorg

De expo 'Getekend' maakt deel uit van het project Beter in 't Westerkwartier, dat er kwam met steun van de Vlaamse Overheid. Met het wijkverbeteringscontract Beter in ’t Westerkwartier, werkt Stad Oostende aan de leefbaarheid en woonkwaliteit in de wijk Westerkwartier.

Met dit soort projecten wil de Stad de woonzorgcentra in de wijk beter ondersteunen om hun buurtfunctie verder uit te werken. Zo wordt de sociale cohesie tussen de buurt en de zorginstellingen versterkt en wordt de buurt actief betrokken bij de werking van de woonzorgcentra en vice versa. 

Natacha Waldmann

Schepen van Zorg, Welzijn & Onderwijs

T 059 25 84 59

Graag contact opnemen? Stuur ons een bericht.

e-mail