Onderwijsaanbod in Oostende verbreed dankzij nieuwe studierichtingen

Share this:

Vanaf dit schooljaar wordt de modernisering van het secundair onderwijs uitgerold in het vijfde middelbaar. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om nieuwe studierichtingen in het leven te roepen, om het onderwijs nog beter te laten aansluiten op interesses en toekomstplannen van jongeren. In Oostende greep Athena High School (GO! Scholengroep Stroom) de kans aan om vijf nieuwe en unieke doorstroomrichtingen aan te bieden. Zo wordt het Oostendse onderwijs nog diverser en wordt Stad Oostende nog aantrekkelijker als onderwijsstad.

Leerlingen met een talenknobbel kunnen vanaf dit schooljaar in Athena High School de gloednieuwe richtingen ‘Moderne Talen’ en ‘Taal- en Communicatiewetenschappen’ volgen. Wie zijn economische blik wil verruimen, kan kiezen voor ‘Bedrijfswetenschappen’. Tot slot komen er ook twee nieuwe STEM-richtingen bij: ‘Mechatronica’ en ‘Technologische Wetenschappen en Engineering’. Die unieke studierichtingen combineren technologie, mechanica, elektronica en programmeren.

“Dit nieuwe aanbod, in combinatie met onze andere doorstroomrichtingen, slaat aan. Ons leerkrachtenteam is al maanden aan de slag met de nieuwe eindtermen en staat nu met veel passie klaar om het schooljaar te starten”, aldus directeur Berlinda Willaert. 

Schepen van Onderwijs Natacha Waldmann: “Oostende biedt een waaier aan mogelijkheden aan voor leerlingen van binnen en buiten de stad. We zijn trots op ons divers aanbod en zien dat ook vertaald in de 6185 leerlingen die ondertussen schoollopen in ons middelbaar onderwijs. Daarvan komen 1795 leerlingen van buiten Oostende, wat betekent dat ook jongeren uit de regio bewust kiezen voor onze stad. Het uitbreiden van het onderwijsaanbod, in Athena maar ook in andere scholen uit Oostende, zorgt ervoor dat die aantrekkingskracht alleen maar groter wordt.”  

Bij de start van het nieuwe schooljaar maakt de school zich sterk dat het een sterke voorbereiding aanbiedt aan leerlingen die doorstromen naar het hoger onderwijs. Meer dan 240 leerlingen starten op 1 september in het vijfde jaar van de High School. “Naast alle uitdagingen waar het onderwijs nog steeds het hoofd aan moet bieden, is het belangrijk om ook de positieve evoluties te belichten. Op onze Oostendse scholen, van kleuteronderwijs tot het hoger middelbaar, wordt gebouwd aan de toekomst van onze jeugd en dus ook van onze stad. Daar ben ik best trots op”, besluit schepen Natacha Waldmann.

Natacha Waldmann

Schepen van Zorg, Welzijn & Onderwijs

T 059 25 84 59

Graag contact opnemen? Stuur ons een bericht.

e-mail