Opstart proefproject voedselbedeling in ontmoetingscentrum 't Kasteeltje

Share this:

De Sint-Vincentiusvereniging is partner van Foodsavers regio Middenkust, een project dat de Stad coördineert door maandelijks voor kwetsbare mensen een voedselbedeling te organiseren op een vaste locatie in Oostende. De vereniging liet aan de Stad weten dat klanten uit Zandvoorde moeilijkheden hebben om de afstand te overbruggen en daarom zal ontmoetingscentrum ’t Kasteeltje nu maandelijks als proeflocatie dienen.

De Sint-Vincentiusvereniging ontstond in het jaar 1930 en helpt kwetsbare mensen via voedselbedelingen dankzij steun van de West-Vlaamse Voedselbanken en het voedselaanbod via de Europese unie. De vereniging is ook partner van Foodsavers regio Middenkust dat Stad Oostende coördineert.

Nieuwe locatie als proefproject

De lokale voedselverdeelplaatsen waren tot voor kort de Sint-Jansparochie, de Heilig-Hartparochie en Kana (Stene-Konterdam-Zandvoorde). Die werden recent samengebracht op één nieuwe locatie: de zaal Pax bij de Heilig Hartparochie.

Schepen van Welzijn Natacha Waldmann: "We hebben de afgelopen jaren heel wat in beweging gebracht op vlak van voedselhulp. Voedselbedeling is een korte termijnoplossing in de bestrijding van extreme armoede, en blijft noodzakelijk naast structurele armoedebestrijding. Dit initiatief is een mooi proefproject, en wie weet de start van een uitbreiding naar andere wijken."

De Sint-Vincentiusvereniging zal één keer per maand gebruik maken van de zaal en zal eigen vrijwilligers inschakelen. Stad Oostende, de Sint-Vincentiusvereniging, de coördinator van de Antenne en Foodsavers regio Middenkust zullen het proefproject verder opvolgen, bijsturen waar nodig en evalueren.