Stad Oostende reikt diploma’s Tiener Techniekacademie uit

Share this:

Maar liefst 34 kinderen schreven zich in voor de Tiener Techniekacademie in Oostende. In 't Bosjoenk werden ze twee maanden lang ondergedompeld in de wereld van techniek en STEM. In de laatste sessie mochten alle deelnemers hun diploma in ontvangst nemen.

De Tiener Techniekacademie is een initiatief dat kinderen wegwijs maakt in de wereld van techniek en STEM. Twee groepen met 34 geïnteresseerde kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar namen elke woensdagmiddag deel aan de twee uur durende sessie. De Techniekacademie vestigde zich van oktober tot en met december in ’t Bosjoenk. Twee gepassioneerde techniekcoaches namen de begeleiding op zich en namen de kinderen mee op sleeptouw.

De kinderen werden uitgedaagd in vier concrete projecten: ze bouwden een flatgebouw, ontdekten alle mogelijkheden van elektriciteit en maakten een deurmatalarm. Ze bouwden een periscoop in hout en gingen aan de slag met robotica. Eén keer gingen de deelnemers ook op bezoek bij een lokaal bedrijf. Tijdens de laatste sessie op woensdag 13 december, reikte Stad Oostende alle diploma's uit.

De Techniekacademie is een samenwerking tussen de Stad en Hogeschool VIVES met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, de provincie West-Vlaanderen en tal van lokale bedrijfspartners.

Van september tot december konden in West- en Oost-Vlaanderen opnieuw meer dan duizend kinderen in 55 gemeentes kennismaken met STEM en techniek en zo de handige harry en wetenschapper in zichzelf ontdekken. Meer info vind je op www.techniekacademie.be.

Natacha Waldmann

Schepen van Zorg, Welzijn & Onderwijs

T 059 25 84 59

Graag contact opnemen? Stuur ons een bericht.

e-mail