Studenten verpleegkunde van ZoWe trekken op stage naar Gambia

Share this:

Op 13 februari 2024 trekken er drie studenten verpleegkundige ZoWe op werkbezoek naar zusterstad Banjul, de hoofdstad van Gambia. Daar gaan ze aan de slag in het Edward Francis Small Teaching Hospital. Deze stage is mogelijk dankzij de stedenband tussen Stad Oostende en de Banjul City Council.

Op 13 februari 2024 vertrekken opnieuw enkele studenten verpleegkunde op stage naar het Edward Francis Small Teaching Hospital in Banjul. Het drietal zal er stage lopen van 19 februari tot 26 april 2024. Deze werkreis is mogelijk dankzij de financiƫle steun van Stad Oostende en de praktische ondersteuning van Banjul.

ZoWe Verpleegkunde zet al jaren in op internationalisering van de opleiding, o.m. via de stedenband tussen Oostende en Banjul. Dankzij de stedenband is er heel wat knowhow over internationale stages. Elk jaar krijgen zes studenten de kans om in Banjul op stage te gaan of om er een eindwerk te realiseren. In de voorbije jaren trokken al meer dan 50 studenten naar de Gambiaanse hoofdstad. In maart gaan er twee docenten op bezoek.

In 2024 sloten de Stad en ZoWe Verpleegkundige opnieuw een samenwerkingsovereenkomst af om deze stages te kunnen organiseren in Gambiaanse hoofdstad. Het Edward Francis Small Teaching Hospital in Banjul vraagt een 'fee' van 350 euro aan buitenlandse studenten om er stage te kunnen lopen. Stad Oostende subsidieert deze kosten voor zes studenten.

Natacha Waldmann

Schepen van Zorg, Welzijn & Onderwijs

T 059 25 84 59

Graag contact opnemen? Stuur ons een bericht.

e-mail