Groen licht voor de bouw van 69 nieuwe sociale woningen

Share this:

Stad Oostende heeft de goedkeuring verleend voor de bouw van 63 nieuwe sociale woongelegenheden in de Karel Goetghebeurstraat. Ook op de site van de Nieuwpoortsesteenweg 285 komen er 6 woningen bij. Op die manier breidt de Stad het sociaal woonaanbod nog verder uit.

Om het sociaal woonaanbod uit te breiden maar ook te spreiden, heeft Vlaanderen een norm opgelegd voor elke gemeente. Oostende voldoet al geruime tijd aan die minimumnorm en heeft de voorbije bestuursperiode alle mogelijkheden aangegrepen om bijkomende sociale woningen te kunnen en mogen bouwen.

Sociaal wonen is een belangrijke sleutel in de strijd om iedere Oostendenaar een kwaliteitsvolle en betaalbare woning te kunnen aanbieden. Daarom heeft de Stad convenanten afgesloten met Vlaanderen om méér sociale woningen te kunnen bouwen dan Vlaanderen hen oplegt.

Twee belangrijke sites kregen, op twee weken tijd,  groen licht voor de ontwikkeling van 69 nieuwe sociale woningen. De omgevingsvergunning voor de bouw van 6 nieuwe wooneenheden op de Nieuwpoortsesteenweg 285 kreeg groen licht. Bij de bouw van het woonproject Harlekijn was de sociale woonmaatschappij voorzienig geweest en had een toekomstige uitbreiding mogelijk gemaakt. Hier wordt nu gevolg aan gegeven.

Daarnaast werd ook de bouw van 63 nieuwe sociale woongelegenheden in vier blokken goedgekeurd in de Karel Goetghebeurstraat 1-7. De woningen zijn voorzien van ondergrondse parkeergarages en een schitterende omgevingsaanleg.

Oostende zal blijven een voortrekkersrol spelen in de bouw én de renovatie van sociale woningen. 

"Betaalbaar en kwaliteitsvol wonen is voor veel mensen de basis om zich te ontplooien op andere domeinen. Een goede woonst biedt kansen, daarom trekken wij al jaren aan de kar om het aantal sociale woningen te verhogen. We zijn heel tevreden dat de inspanningen zich nu vertalen in vergunningen." - Schepen van Welzijn en Zorg Natacha Waldmann