Stad Oostende houdt circusworkshops in de wijk Konterdam

Share this:

Van 16 mei tot 20 juni kunnen kinderen en jongeren uit de Wijk Konterdam op donderdagnamiddag deelnemen aan circusworkshops op het Touwtrekkersplein aan OC Schaperye. De workshops worden georganiseerd door Stad Oostende, Arktos en Woesh circusatelier, met een subsidie voor straat- en wijkactiviteiten. Zo wil de Stad kwetsbare jongeren in de wijk op een laagdrempelige manier bereiken.

Woesh circusatelier, Arktos en Stad Oostende slaan de handen in elkaar om circusworkshops te geven op het Touwtrekkersplein, het terrein achter ontmoetingscentrum Schaperye. Daarmee willen de wijkpartners en de Stad kwetsbare kinderen en jongeren uit de wijk Konterdam, voornamelijk in de Vogelwijk en Meiboom bereiken. Circusworkshops zijn laagdrempelig, leuk en bevorderen de individuele, sociale, motorische en creatieve ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen. Iedereen is er van harte welkom.  

Deelname aan de workshops is gratis dankzij een subsidie straat- en wijkactiviteiten van Stad Oostende. De Stad heeft bovendien plannen om het initiatief verder te zetten na de zomer en uit te breiden naar andere wijken in de stad.   

Circus Woesh diende een aanvraag in voor een subsidie straat- en wijkactiviteiten. Zo kan de stad deze workshops kosteloos aanbieden. Het idee achter de workshops is om de inwoners van verschillende achtergronden en leeftijden met elkaar te verbinden. Circus is met zijn openheid een geschikt middel voor dit doel.

De synergie tussen jeugdwerk en sport bij deze circusworkshops versterkt niet alleen de fysieke vaardigheden, maar ook de sociale banden onder jongeren. De workshops vormen een speelse en inclusieve omgeving waarin ze zichzelf kunnen ontdekken.

Over Arktos

Arktos is een organisatie die kwetsbare kinderen en jongeren wil bereiken, voor wie de drempels vaak hoog zijn. De vormingswerkers gaan naar de plaatsen waar jongeren hun vrije tijd doorbrengen en verdiepen ze zich in hun leefwereld. Arktos biedt Oostendse kinderen en jongeren een wijkgericht vrijetijdsaanbod in de Nieuwe Stad, Konterdam en de Vuurtorenwijk.

"Deze mooie samenwerking tussen Stad Oostende, Arktos en Woesh biedt kwetsbare kinderen en jongeren een kennismaking met diverse circustechnieken. In een circus kan niemand alles, maar iedereen iets; zo versterken we hun competenties en beleven ze cultuur in een vertrouwde omgeving." - Natacha Waldmann, Schepen van Welzijn en Zorg

Praktisch: circusworkshops op de Konterdam

Bij mooi weer vinden de workshops plaats op het Touwtrekkersplein, telkens van 17.00 tot 18.30 uur. Bij regenweer kunnen de deelnemers terecht in OC Schaperye of in de Sint-Lodewijkschool.

Verzamelen om 17.00 uur aan OC Schaperye (Steenovenstraat 86) op:

- donderdag 16 mei 2024

- donderdag 23 mei 2024

- donderdag 30 mei 2024

- donderdag 6 juni 2024

- donderdag 13 juni 2024

- donderdag 20 juni 2024

Gratis deelname 

Voor kinderen en jongeren van 6-25 jaar

Inschrijven is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden: www.oostende.be/circus-konterdam.